Pages

January 29, 2013

SUbhanallah..=')


ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAH .

wujudnya entry ni pagi yang hening adalah bagi berkongsi apa yang sedang ira rasai sekarang ini . sebenarnya , apa yang ira rasa dari tengah/hari tadi selepas membaca harian metro hari ini (semalam) bertarikh 28 Januari 2013 . tajuk muka depan yang sangat menyentuh hati kecil ini . kisah Allahyarham Kak Siti Hajar yang meninggal 20 Januari lepas . semasa hayat yang bersisa , beliau dan ibu beliau berkongsi apa yang telah dialami sepanjang keberadaan mereka di hospital . sungguh menyentuh hati .

mata ini rancak membaca sambil diiringi airmata yang tidak mahu berhenti waima berkali-kali dipujuk hati ini . beliau tidak pernah sekali pun menyalahkan ALLAH atas apa yang telah berlaku kepada dirinya . Malahan sentiasa bersangka baik terhadap sang pencipta . Ya ALLAH , terasa kerdilnya diri ini kala melihat seorang insan biasa yang lumpuh akibat kemalangan begitu sekali sangka baiknya terhadap ALLAH SWT . kemudian , sehingga satu tahap di mana almarhumah berkata ada yang menyeru 'SUBHANALLAH' serta terhidu bau wangi-wangian , Ira terasa betapa beruntungnya ibubapa Kak Hajar mendapat anak seperti dia . ALLAHU RABBI , di samping ketabahan kedua orang tuanya serta sahabat yang sentiasa memberi sokongan membuatkan beliau(Kak Hajar) yakin dengan kekuasaan ALLAH SWT . hanya pertolongan dari Yang Maha Mengasihani diharapkan . air zam-zam yang sentiasa membantu beliau walaupun di saat genting . betapa besarnya khasiat air zam-zam yang masih kurang diketahui umat islam zaman kini .

Maha suci Allah , segala permintaan almarhum sepanjang di hospital juga dapat dituruti tanpa sebarang masalah . begitu besarnya kuasa ALLAH SWT tanpa kita sedari . setelah selesai membaca semuanya , azam di dalam hati yang sebelum ini semakin sukar untuk diteruskan , kembali menjadi segar bugar seolah-olah disiram air zam-zam yang suci . YA ! Ira akan berubah mengikut azam yang telah Ira idamkan pada 1 Januari 2013 yang lepas . kalian semua , doakan Ira dapat berubah ke arah kebaikan dengan lebih mudah . insyALLAH . ALLAH SWT sentiasa bersama Ira . =') Al-Fatihah buat Kak Hajar .

Sekian , semoga almarhum ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman . amin . ASSALAMUALAIKUM . =')

Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign