Pages

August 13, 2014

Drama Korea vs Surah Quran

stand by me - shinee ost boys over flowers (lyric…: http://youtu.be/fB5Cy04QRC8

ruginya kalau korang minat Korean Drama tapi tak pernah tengok Boys Over Flower.. best! dari drama ni la aku yang tak suka Korean Drama boleh suka! eventhough aku tak minat tahap gilababun dekat Korean People and Korean Drama yang terbaru lain,but yang ni takley blah! minat tau! lagi-lagi si Lee Min Ho.. niiii,hafal setiap perjalanan cerita macammana.. hafal kutukan sindirian Gu Jun Pyo dekat Geum Jan Di apa.. Otak rumput, otak kosong, anak tukang bersih.. scene mana yang aku taktau,vercuti secara paksa,hilangkan gelang kaki yang Jun Pyo bagi,Jun Pyo almost kahwin dengan kakak monyet... semua aku ingat.. hahaha.. memang mendatangkan kesan yang mendalam la weyh.. hehehe.. tapi tu dulu.. masa zaman sekolah.. zaman bongok tak reti beza baik dan buruk sesuatu..

bukan aku fanatik GILA kat Korea ni.. takdelah.. aku minat kat drama ni je BOYS OVER FLOWER.. asalnya dari komik BOYS BEFORE FLOWER tapi entah kenapa masuk drama dia jadi Over.. so,any explaination tak girls boys yang tau pasal ni? ke aku yang taktau duk tengok je sebab malas nak amik tau.. aku ni tak kisah.. asalkan best je aku layan.. hehehehe.. mungkin sesetengah orang akan minat FANATIK NAK MAMPUIH kat Korea ni.. sampai pelakon ni asal mana,duduk ceruk mana,dulu kerja apa,sebelum pembedahan plastik dia macammana.. sampai masa dulu-dulu blaja geografi pasal peta Korea dia tak reti,tapi demi abam Korea tu dia sanggup kaji peta Korea tu.. mashaaAllah! hahaha.. hebat betul! hehe.. takpe hak korang.. tak kisah pun..

tapi yang kisahnya,kan lagi elok korang kaji peta kerajaan Islam dulu belah mana,besar mana..macammana bileh terlepas kat tangan orang lain..asal ilmuwan Islam dari ceruk mana..ni tidak,Korea tu yang kau hadap 24/7 kalau takdak kerja..Korea tu yang kau kaji kalau ada gosip pasal dia..surah dalam AlQuran tu kalau aku tanya turun kat mana agaknya duk bukak google kot nak mencari mana agaknya turun Surah tu dulu..hurmmm..sedih kan.. jangan la sampai taktau asal usul sendiri sebab minatkan yang mendatangi kita.. terkadang,itu la senjata kita untuk agama kita suatu hari nanti.. sejarah.. those who dont know the history will repeat the history.. faham kan? nak ke mengulangi sejarah kejatuhan islam dulu? sedangkan kejatuhan Islam pada zaman sejarah dulu pun kita belum naik sepenuhnya.. fikir-fikirkan lah ye.. mohon teguran jika ada kekhilafan.. Ukhwah Fillah dari saya,Ira.

Terima Kasih

2 comments:

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign