Pages

January 2, 2015

Membersihkan...


ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAH..

ALHAMDULILLAH , masih dikurniakan umur yang panjang dan nikmat yang melimpah ruah dari ALLAH SWT.. alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah.. malam ni Ira terasa nak membersihkan blog pulak.. bukan apa.. entry-entry Ira yang sebelum ni nampak macam banyak mencarut kepada life Ira daripada pengisian yang baik.. astaghfirullahalazim.. sepatutnya tak terjadi perkara tu kan? mashaa Allah.. Ira pun mengambl langkah drastik memadam almost 50% entry-entry Ira.. hehe.. di sini juga Ira ingin memohon maaf yang teramat  banyak daripada korang kerana membuatkan korang membaca perkaraperkara mencarut dari blog Ira.. sesungguhnya yang baik itu dari Allah dan yang tak elok itu kelemahan Ira sendiri.. maafkan Ira k?

oh ya,belum terlambat kan untuk Ira ucapkan selamat tahun baru masihi 2015 kepada semua bloggers dan pembaca blog Ira.. semoga korang dapat mencapai azam yang korang dah tanam dalam hati tu.. azam yang tak tecapai last year pun Ira doakan korang dapat capai tahun ni. takpe slow-slow. nama pun manusia kan,tak semua yang kita nak,kita akan dapat. ada hikmahnya ALLAH SWT tak bagi benda yang kita nak,sebab Dia nak kurniakan benda yang kita perlukan,. inshaaALLAH..

terkadang kita ni leka dengan duniawi sementara,which is benda yang kita kejar. teramat leka sehingga perkara yang ukhrawi yang akan kekal selamanya kita lupakan.. kita tinggalkan semata-mata nak penuhi kehendak nafsu kita ni..astaghfirullah.. kenapa macamtu ye.. kita sepatutnya kena seimbangkan duniawi dan ukhrawi supaya kita berjaya dunia dan akhirat. takkan la kita nak berjaya hanya di dunia,kat tempat yang abadi tu kita biar je,. kan? saje nak selfnote.. sebab Ira sendiri pun sering jugak terleka dengan duniawi ni.. semoga kita boleh lakukan perubahan kat benda tu k? ukhwah fillah semua.. maafkan Ira andai Ira tersilap.. wassalam.

=)






Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign