Pages

June 10, 2015

Bahagia ke Kau?




Bahagia bukan bermula dari kerja baru korang.. bukan juga dari relay baru korang.. apa lagi dari dengan duit-duit korang.. tapi bahagia tu bermula dari kita..

jika kita buat mind-set untuk memastikan diri bahagia,inshaaAllah fokus kita adalah untuk mengejar kebahagiaan.. haaa.... dengan relay,kerja dan duit la korang buat diri korang bahagia.. tapi asasnya kenalah diri korang sendiri yang tentukan nak bahagia ke idakkkk.. ye dakk??

tapi, kalau dah korang buat mind-set:

eee,aku tak boleh hidup takdak si polan si polan....

atau..

eee... tak boleh lah takdak duit......

ataupun.......

eeee... aku takda kerja...hidup aku tak happy....

HAIHH!! jangan la cenggitu sahabat-sahabat.. korang kena tau.. kalau kena tinggal dengan boipren gelpren,tak payah lah bawak sangat kepala sedih tuh! dia happy kau takdak,apsal nak bodohkan diri? aduhai...

pasal takdak duit.. hei sahabat.. Islam kan? follow the flow lahhh.. Allah maha memberi.. maha mengetahui.. Allah takkan membebankan hambaNya melebihi batas kemampuan kita.. put trust in Allah.. Allah akan bagi kita rezeki.. rezeki Allah tu luas.. ada kat mana-mana.. tinggal kita je usaha.. jangan asyik nak merintih je takdak duit, takdak duit.. memang tak lah Allah nak bagi rezeki kat kita kalau kerja nak merintih tanpa usaha.. pegang prinsip : DUIT!! → DOA USAHA IKHTIAR DAN TAWAKAL.. InshaaAllah..

sama la dengan kalau takdak kerja.. usaha la.. macam rezeki tadi.. rezeki ada di mana-mana.. kita kena USAHA.. sekali lagi,USAHA.. sekali lagi sahabat-sahabat.. U.S.A.H.A... Haaaaa.. Allah takkan menukar nasib umatNya melainkan umatNya berusaha ke arah itu.. inshaaAllah..

semoga perkongsian aku yg tak seberapa ni menjadi inspirasi buat mereka yang sedang mencari ilham untuk membahagiakan diri masing-masing.. inshaaAllah.. Amiin Allahumma Amiin.. sekian.. Wassalam..
.






Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign