Pages

August 25, 2015

Don't Be Fake, You're Not Chameleon (Sesumpah)

salam

last night gua on-the-phone dengan tunang debab gua.. we talks about perangai fake sesetengah manusia sekeliling kami.. so, secara tak sengaja tercakap pulak pasal kisah lama kami yang agak lucu dan membuatkan kami ketawa macam hantu langsuir malam tadi.. haih.. seram!

kami terbuka cerita pasal how his ex acts sangat fake depan dia.. macam tak selesa bila dengan dia.. kentut kena jaga, sendawa kena tahan, gelak kena sopan santun ayu lemah gemalai giteww.. then, at first gua terasa macam, 'kena ke control semua tu depan orang yang kita dah biasa rapat'.. i mean, hello! kau cakap kau selesa dengan dia, so how come kau nak fake depan dia..

gua rasa dah tak terkira brapa banyak kentut yang kami lawan selama kami kenal..XD hahaha.. sendawa takpayah cakap la.. sampai meja seblah menyeblah pandang gua sendawa.. mengesah plak gua.. dah kenyang kan? sendawa la.. pastu gua buat tunang gua tu macam diri gua nombor dua.. sebab, gua btol² boleh share smua kat dia.. lu cakap je apa².. semua dia tahu.. takda satu pun dia taktau.. yang keperempuanan tu tak ler! haih.. maksud aku yang selayaknya dikonsi dengan dia..

jadi kesimpulannya di sini, buat apa nak fake? kau bahagia ke fake? kau gembira ke kalau fake? Don't bE fake.. You are not gonna stay with your fake attitude forever.. Once you reach the point of no return in your life, you will get bored and really need to bE the real you.. please, people around you surely loves the true you.. get comfort and bE yourself babEs.. 



Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign