Pages

August 15, 2015

PERSIAPAN PERKAHWINAN =)



ASSALAMUALAIKUM WBT..

DIMULAKAN dengan bismillah.. hehe.. inshaaAllah another 97 days to go sebelum hari kami.. whoaaaaa.. x lama lagi and we haven't prepared so much yet.. Allah Allah.. *sob sob*

Tapi actually we both dah plan dah.. majlis sebelah cik Kuyus totally DIY.. yes.. DO IT YOURSELF.. and I will do everything MYSELF.. hehe.. feels like, boleh ke an ordinary girl do everything myself? *sigh*
off course i can do it! hehe.. and I start dengan benda remeh temeh hegeh-hegeh dulu.. antaranya : 
nampak macam sikit kan? tapi actually bapak banyak.. sakit jiwa ni haaa.. hand bouquet tu la yang paling mencabar keimanan dan kerohanian.. give up sekejap minggu ni.. minggu depan baru mula balik.. sampai luka tangan aku buat hand-bouquet.. in fact bernanah sebab luka tu terlalu dalam.. *sobs sobs*

kemudian aku pun beralih kepada kad kahwin.. haaa.. part ni alhamdulillah,berjalan dengan lancar.. siap dah ponnnn.. HAHAHAHAHA*gelak jahat*..BETAPA KEDEKUT sayangnya aku kat duit dengan keadaan ekonomi negara kita sekarang ni.. duit MYR kita makin turun,harga barang makin naik,apatah lagi harga servis-servis di negara kita. so nak taknak semua kena buat manually.. furthermore aku puas hati dengan hasil kerja aku yang selekeh dan tak kreatif ni.. hehe..

  










































overall. copyright by : Cik KuYus


 and then benda paling excited aku nak buat is PROPS!! hahaha.. macam budak-budak je.. aku tak tahu la apasal aku suka sangat nak buat props.. siap bersengkang mata aku buat props tu sendiri and pakai MICROSOFT WORDS 2007 SAHAJA.. ambik kau, setepek sahaja tu haaa.. hasilnya alhamdulillah aku puas hati!! cuma tak print lagi.. kertas 120gsm blum dijumpai.. thanks a lot kepada encik google kerana memberikan idea untuk membuat props.. dan terima kasih kepada instagram kerana banyak jugak idea seller yang aku boleh renovate.. aku tak curik k sebab memang tak boleh dicurik.. semua ada watermark.. bunyik aku cakap macam ada niat jek.. haha.. at first yes,tapi bila fikir balik, tak original props aku kalau curik orang punya idea.. so aku ikut 1% darripada yang orang punya and buat semula.. dan juga thanks kepada cik IYRA_MONSTER98 kerana menyediakan doodles pengantin untuk membuat dan mencomelkan props aku.. hehe.. korang nak doodle free dia,pegi la blog dia tu k.. so, ni antara props yang aku reka dan buat sendiri.





bunga telor plak aku taktahu lagi nak buat bunga tisu ataupun beli.. entah ler yeoppp.. tengah berfikir panjang ni.. mungkin kalau kasih sayang terhadap duit MYR masih meninggi,aku buat je bunga tisu 50-70 pcs.. kalau kemalasan aku sedang menepek bersamaku, aku lepaskanlah MYR42.50 untuk bunga telor.. sadisnya kisah persiapan hegeh-hegeh aku en? hahaha.. 

another 97hari.. ya ALLAH.. aku tak tahu nak fikir apa.. haih.. baju pengantin kain tak beli lagi.. baju family aku,baju bakal mak mertua,baju bakal bapak mertua,baju pengapit aku,pelaminnya lagi,HA!!! photographer!! Allahu.. tengah menimbang-nimbang photographer ni,nak amik ke tak since bakal abang ipar pun jaguh snap-snap ni..

dan antara sebab lain aku nak berjimat 100% adalah kerana aku nak bebas dari bebanan bayar macam-macam lepas kahwin.. aku nak rileks dan tenang tanpa hutang.. majlis kahwin untuk bagitau aku dah kahwin, bukan nak tunjuk majlis aku besar gedabak.. -_____- simple is better..

dah ah.. penat aku depan laptop ni.. salam~

CIK KUYUS


Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign