Pages

September 24, 2015

Bukan Mudah Menyesuaikan Diri..

Assalamualaikum WBT semua..

bak kata pepatah, tak kenal maka tak cinta.. begitu jugak la aku dengan kerja aku sekarang ni.. hampir sebulan aku berkerja dengan Aunty dan Ahthian, aku baru dapat menyesuaikan diri dan menyelesakan diri di tempat kerja.. bukan sebab aku memilih bekerja, tapi sebab kena bangun awal, kena buat bekal makan, kena ready mental fizikal supaya tak cepat penat masa bekerja, dan kena jaga disiplin dengan seketat-ketatnya..

yela sebelum ni lepas solat subuh, pakat sambung membuta padahal lepas subuh tu la rezeki berebut nak dekat dengan kita(inshaaAllah).. sebelum ni makan semua mama siapkan(geng2 pemalas masuk dapur).. dan sebelum ni disiplin harem..

Alhamdulillah, kepada ALLAH dipanjatkan kesyukuran sebab dan boleh ngam dengan suasana tempat kerja.. riang ria gelak ketawa dengan Ahthian, dengan Aunty, dengan Chin.. hehe.. belajar benda baru, kumpul resipi.. dan paling penting aku boleh keluarkan segala kreativiti aku kat kerja aku.. puas dan lega sangat-sangat tau!! HAHAHAHAHAHAHAHA





besok cuti.. jangan jadi kuli batak ye KuYus.. Jumaat kerja balik and dah start busy sebab budak-budak sekolah dah nak habis cuti.. hehehehe.. another tough days and weeks to go through! I hope I can face all the pains and problems that will come to me.. and I hope Allah SWT will ease my way.. inshaaAllah amiin.. I hope I hope I hope!





sedekah senyum untuk korang! hihihi.. ok deh.. nak beraya duluan sama si gemuk yayang ni.. ke rumah lecturer berjumpa Mashitah sayang.. got to go..

WASSALAM..

Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign