Pages

September 20, 2015

Dia Pergi dariku.....

Assalamualaikum WBT..

Kadang², Allah hadirkan orang yang baik di sisi kita untuk menolong kita berubah. Tapi bila tiba masa nya kelak, Allah akan mngerakkan hati org tersebut untuk pergi dari hidup kita. SEBAB ? ALLAH nak tengok adakah kita berubah kerana Allah atau kerana manusia.


Kita kena ingat, kadangkala Allah turunkan hujan kilat dan ribut petir dlm hidup kita kerana Allah nak hadirkan pelangi kepada kita.
"Cantikkan pelangi? Tapi Kenapa Pelangi akan pudar dan hilang? Sbb Allah nak bagitau kita bhawa kecantikkan tidak akan kekal lama"Allah uji keikhlasan hati kita kerana kalau tak wujud IKHLAS, maka segala perkara yang kita lakukan akan menjadikan hasil yang bukan terbaik dari diri kita.. sedang kita diberikan peluang untuk mengeluarkan dan melakukan yang terbaik, mengapa kita memilih untuk melakukan yang tak baik.. sudah jelas bahawa yang baik akan mendapat yang terbaik dan yang buruk akan mendapat yang terburuk.. janji Allah itu pasti.. ada kelebihan berfikir, fikirkanlah.. tiada yang mustahil melainkan yang dikehendaki Allah..


Renungan di petang Ahad yang mendung.. semoga bermanfaat..Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign