Pages

December 7, 2015

PANTAS!!!


sebenarnya, aku ni tengah Mencari inspirasi.. so, aku dengarlah lagu Pantas by Hanie Soraya.. then,  seorang sahabat whatsepp aku tadi.. dia cakap macamni :

" kau nak hadap muka sekor-sekor"
" kalau aku dah tak tau la nk kata apa"
" masa kau takde. semua tu aku kena hadap"


tujuan aku masih macam dulu sahabatku.. aku nak cari ilmu.. aku nak habiskan apa yang aku mulakan.. memanglah stress + akan gila sebab nak menghadap muka seorang demi seorang yang kita tak suka, tapi aku set dalam kepala otak, "ini cabaran dan ujian untuk aku.. nak taknak aku kena terima"

so, aku just move on and make my own journey.. inshaaAllah jika panjang umurku, panjanglah perjalanan yang harus aku tempuhi.. inshaALLAH, kalau kita niat LillahiTa'ala dalam setiap perkara, ALLAH SWT akan permudahkan.. Amiin Allahumma Amiin..

kalau nak bercakap pasal orang yang tak suka kita, orang yang benci kita, tak ada satu apa pun yang kita akan berrjaya buat dalam hidup ni.. yelah.. sibuk nak balas kebencian dengan kebencian.. tak jadi apa pun.. ada kau happy when you hates people back..?? still the same kan? tak ada apa yang berubah..

teringat kata-kata seorang.. niat di hati cuma nak eratkan silaturrahim dengan menjemput beliau ke majlis perkahwinan aku.. tapi, ALLAHU, ayatnya sungguh pedas berbisa.. sabar je lah.. hehe.. maaf.. so, thanks to him  sebab tak rosakkan kepercayaan saya and thanks to you yang dah cakap macam-macam pasal saya..


*Tahniah.. sy dh tahu dulu pasal tu..ada org sampaikan
*tq sebab invite
*sorry, sy xdpt pergi.. awk tahu mcm mana keadaan kita
*if sy x bermusuh dengan Kuyus, maybe sy akn pergi
*Hurm..b4 awk kawen, sy nak ckp kat awk sesuatu n sy nak awk igt smpai bila-bila.
*n hrp awk x convey bnda ni dgn Kuyus


 
ada lagi yang selebihnya tapi biarlah rahsia..

seribu keampunan dan kemaafan dipohon dari awak yang menganggap saya musuh awak.. tiada kata untuk saya balas melainkan mendoakan kebahagiaan awak dunia akhirat.. saya tahu saya jahat.. maaf sekali lagi.. doakan kami.. :)

Wassalam.

Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign