Pages

February 26, 2016

SHOPPING REVIEW @ MR.Diy Plaza Merdeka


Assalamualaikum WBT.. dua tiga hari ini aku tetiba la suka nak pakai barangan perempuan yang girly-girly tu.. so keinginan di hati nak beli Cepit rambut yang mulut buaya tu dengan cekak rambut yang simple ada gigi-gigi tu..



dua benda ni je yang aku nak beli.. so, malam tadi we both(me and husband) memang nak cepat tahap naga, so kami pun ke DIY.. senang sikit.. selalunya cepat urusan kami kalau ke DIY..

tapi, yang dinamakan manusia hanya merancang, ALLAH SWT yang menentukan segalanya.. urusan kami menjadi sangat lambat disertakan dengan lahar merah dari gunung berapi aku sekali keluar sebab ke DIY..

Masa memilih barang takde lah masalah.. elok je.. tenang je.. cuma kami berdua yang kelam kabut sebab nak cepat.. ek eleh, masa nak bayor tu yang sedih sangat weyhhhh!!! aku nak bayor tu, beratur la.. berbudi bahasa la kan.. pastu alamak ai, apa yang slow motion sangat kaunter ni? pakcik ni beli apa sampai slow gila babun ni.. haaa amik kau lebih dari 30 bilangan barang dia.. tapi jenia barang dalam 2-3 jenis jee.. cuma dia beli dalam kuantiti yang banyak.. yang si kerja cashier tu macam tak pernah training je.. terkedek2 dia scan barang dsbg.. kau scan je la smua barang tu, apa masalahnya.. aduhai.. semak tul lah..

so, disebabkan kesemakan itu, aku move ke kaunter sebelah yang berhampiran dengan pintu kelaur masuk DIY ni.. aku tengok abang yang tengah bayor tu dah abis barang dia, tinggal tunggu duit baki and selepas dia ada abang yang beli 3 barang kecik-kecik dalam rm5-rm7 gitu.. so aku terus beratur di belakang abang tu.. so tunggu lagi dan lagi.. ish.. bagi duit baki pun slow? apa benda la budak2 kerja sini ni.. apa yang sedih sangat ni.. ok dah siap abang yang first tu,abang yang second sebelum aku tu plak bayor.. haa.. lega sikit hati ni.. then, masa dia scan barang terakhir abang tu, "PAPPP".. perempuan sebelah cashier tu dengan selamber badak je dia hempas papan tanda "COUNTER CLOSED" kat depan muka aku and husband aku..

ewah ewah kau ni cik kak!!!!!! WHAT THE FISH!! kurang ajar tak kurang ajar korang rasa? kalau ye pun korang niat nak close kaunter, apahal kau tak letak elok-elok papan tu? then, apahal kau closed masa aku dah nak tertidor menuunggu korang scan barang yang super lama tu????!!! WHY MASA AKU DAH TUNGGU LAMA!!!!!!!!! ARGH, kan dan kena sembur aku!!! the best part s, dia dengan muka tak bersalah boleh je dia cakap bayar kat kaunter sebelah k? oi!!! apa ni!! dahlah tak de cakap SORRY, rilex gila suruh bayor kat kaunter sebelah.. haishhhh..

then aku and husband tros blah dari situ.. tinggal je barang tu kat situ..

to korang yang kerja as cashier.. tolong la jangan buat macamtu kat customer.. atleast say sorry.. atleast nak letak papan tanda tu elok-elok laa jangan hempas-hempas.. atleast sebeum orang queue up lebih panjang, letak la awal2 papan tu.. benda tu very rude tau.. customer tolong bos korang bayar gaji korang, jangan la buat rezeki korang jadi kurang berkat.. tak baik. ok?

because of this, aku dah report dekat facebook MR.Diy just now.. harap diorang ambil tindakan kat staff-staff dia yang 3 orang tu.. maaf jika rasa review aku ni disturbing or menjatuhkan mana-mana pihak.. but I feels like this review got no offense too.. thanks for reading.. salam~



Terima Kasih

2 comments:

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign