Pages

March 11, 2016

THE POWER OF SEDEKAH by KampungSnow

Jadi aritok penghulu nak cerita.
Ariya penghulu pergi bertapa dalam gua & tuan guru penghulu ada ngajar THE POWER OF SEDEKAH. Whereby setiap satu pemberian kita, Allah akan balas balit berganda3! [ Ya jaminan pasti dari Allah - siapa percaya cakap Allah, say I ! ]

Jadi, selepas abis pertapaan, penghulu pun pergi raon - raon di sekeliling kampung. Tertangga tabung derma whereby tabung ya diwujudkan sbg yayasan charity utk projek2 charity. Penghulu pun rasa nak test lah apa nak d pdh oleh Tuan Guru tek. Syaratnya, letak not PALING BESAR yang ada dalam dompet.

Sekali bukak dompet, adohh. Semua Not paling besar di dunia. Masa ya lah mula biawak - biawak menghasut minda & hati penghulu untuk iboh berik! Kelak jak berik!

Bulak mun tangan x ragu - ragu nak masok duit dalam tabung ya kohh. Bulak gilak.

Jadi penghulu pun tutup mata, cabut duit keluar & masok dlm tabung. Pap!

Lepas ya, MAKIN HEBAT si BIAWAK ya tek ngereco! Dah mejin mati penghulu xda duit k nait teksi, k bayar tok bayar ya. Banyak gik benda - benda lain boleh polah dengan duit ya. Ada sikit rasa sesal lah, penghulu masok duit banyak ya. Rasa nak d ambik balit jak masa ya. Tapi, penghulu tutup mata & let it go. Berserah tawakkal dengan Allah jak penghulu akan dapat balit apa yang penghulu berik ya.

2 - 3 hari juak nunggu tok! Sekali one day, PAP! Allah berik balit dengan gandaan lebih dari 1000 kali ganda! Haaaaaa! Hebat x hebat janji Allah?

SIK PERNAH nya merik kurang. Terlalu selalu nya merik lebih.

Jadi, moralnya di sitok, Allah yang memberik rezeki. Berserah 100% bahawa Allah sebaik2 pemberi rezeki & yang terpaling berhak untuk merik dengan sesiapa yang dipilihnya.

Jangan takut. Allah kan ada.

#switch! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

sumber : KampungSnow

Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

Ukhwah Fillah Abadan Abadaa.
Teguran,Kritikan & Saranan diterima sebaiknya,
InshaaAllah.
♥ o∩_∩o ♥

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign